You are here
Home > Tech > Predstavljamo 5 besplatnih VPN servisa

Predstavljamo 5 besplatnih VPN servisa

U ovom članku predstavićemo neke od najpopularnijih besplatnih VPN usluga.

Hotspot Shield

Hotspot Shield je verovatno najpoznatija besplatna VPN usluga koja nudi solidnu brzinu, s tim da je sva komunikacija šifrovana te da ne postoji ograničenje u prenosu podataka. Međutim, moraćete da tolerišete reklame dok surfujete.

Budite sigurni da ste tokom podešavanja izabrali opciju “napredne instalacije” u suprotnom vaš preglednik će završiti sa drugačijom naslovnom stranom i podrazumevanim pretraživačem. Ono što je važno reći jeste da ne možete promeniti svoju virtuelni lokaciju koja je ograničena na SAD servere. Za Hotspot Shield registracija nije neophodna a usluga je dostupna za Windows, Mac, Android i iOS.

CyberGhost

CyberGhost je vrlo zgodna VPN usluga sa čistim interfejsom koja nema ograničenja propusnog opsega. Međutim, ono što treba reći jeste da će svaki put kada promenite postavku u programu dobijati iskačući prozor koji nudi nadogradnju na plaćenu verziju. U poređenju sa ostalim VPN uslugama navedenim u ovom članku, CyberGhost ima neznatno veću brzinu ali i ograničenja P2P prometa. Važno je reći da P2P ograničenje prometa ne utiče na audio i video streaming usluge već prvenstveno na preuzimanja sa torrent sajtova. Znači, ako želite anonimno preuzimati sadržaj sa torrent sajtova, CyberGhost nije za vas.

CyberGhost ima najširi spisak opcija kada je u pitanju selekcija IP-ova sa virtuelnih lokacija u SAD, Velikoj Britaniji, Nemačkoj, Španiji, Rumuniji, Luksemburgu, Francuskoj i Italiji.
CyberGhost je dostupan za Windows, Mac, Android, iOS i Linux.

Ono što svakako moramo izdvojiti jeste da CyberGhost ne zahteva registraciju tj. ne morate se prethodno registrovati da bi koristili ovu VPN uslugu.

TunnelBear

TunnelBear VPN usluga koju svakako u ovom članku moramo spomenuti. Ono što odlikuje TunnelBear, pored besplatne verzije, jeste brza instalacija, čist interfejs i jednostavnost korišćenja. Ono što mu nedostaje jeste brzina i to što ima mesečno ograničenje od 500 MB. TunnelBear nudi na izbor virtuelne lokacije u SAD, Velikoj Britaniji, Kanadi, Nemačkoj, Japanu, Holandiji i Italiji.

Da bi koristili TunnelBear potrebno je da se registrujete, usluga je dostupna za Windows, Mac, Android i iOS.

SurfEasy – Naša preporuka !

SurfEasy je jedna od boljih besplatnih VPN usluga koje možete pronaći. Brzina je pristojna, instalacija je jednostavna, enkripcija je navodno na vrhunskom nivou s napomenom da se ni jedna vaša online aktivnosti ne prijavljuje. Regione možete promeniti u hodu sa serverima u Brazilu, SAD, Singapuru, Velikoj Britaniji, Nemačkoj i Kanadi. Postoji mesečni limit za prenos podataka od 500 MB za besplatne naloge a takođe nema podrške za BitTorrent promet.

Iako besplatni nalozi imaju ograničenje mesečnog prometa od 500 MB vi to možete proširiti putem preporuka servisa te nekoliko drugih mehanizama. Da bi koristili VPN uslugu SurfEasy potrebno je da otvorite nalog tj. da se registrujete a usluga je dostupna za Windows, Mac, Android i iOS.

Leave a Reply

Top